2014. november 29., szombat

30.nap


Uram, az elmúlt hónapban kiöntöttem előtted a szívemet a férjemért imádkozva, és nagyon nagy áldás volt ez számomra. Kérlek, hogy erősíts meg és fegyverezz fel, hogy tudjam folytatni érte az imádkozást a térdeimen, és segíts, hogy ne lustuljak el, és ne tegyen önteltté az imádkozó feleség szerep! Tudom, hogy nagyon sok olyan terület van férjem életében, ahol áldásul szolgálna konkrétan ezért mondott imádságom. Kérlek, hogy minden nap tedd tisztává előttem, hogy mik azok a szükségek férjem életében, amiket fel kell emelnem Hozzád!
Ami a férjemet illeti, nagyon kérlek, Uram, hogy folyamatosan dolgozzon azon, hogy mély, bensőséges kapcsolata legyen Veled! Készítsd és vezesd őt abban, hogyan vezesse a családunkat¹, és védd meg a Gonosztól! Biztosan tudom, Uram, hogy elkezdtél férjemben egy jó munkát, és izgatottan figyelem, ahogy te tökéletesen kiformálod azt². Azt kívánom, hogy férjem kifogástalan, tiszteletreméltó férfi legyen!

Munkálkodj benne, hogy legyen mértékletes, önuralmat gyakorló, vendégszerető; ne legyen durva, inkább legyen gyengéd; ne legyen veszekedő, és ne legyen pénzszerető! Azért imádkozom, hogy legyen szent, őszinte, egyenes, fegyelmezett; olyan, aki a jót szereti; ne kapjon rá az ivásra, és ne legyenek tisztességtelen céljai! Ne legyen semmi rossz felhozható ellene! Segíts neki, hogy tiszta lelkiismerettel ragaszkodjon a hit mély igazságaihoz, és emeld fel őt Igéd nagyszerű tanítójává, hogy bátorítsa a helyes tanítások követőit, és győzze meg az igazságról azokat, akik az Evangéliummal szemben állnak! Ebben a mai világban, amikor olyan sok a válás, kérem a Te védelmedet ránk, mint házaspárra, és a férjemre, hogy jól irányítsa a családunkat! Azért imádkozom, hogy egész életében feddhetetlenül szolgáljon Téged, és váljon ismertté a hívők körében amiatt, hogy sziklaszilárd hite van Jézus Krisztusban³. Jézus drága nevében imádkozom. Ámen.



¹Ef 5:23, ²Fil 1:6 ³1Tim 3:2-13 és Titusz 1:6-9