2014. november 18., kedd

19.nap


Ma két imádságot is találsz itt. Az egyik azoknak szól, akik még meg nem tért férjükért imádkoznak, a másik azoknak akiknek a férje odaszánt hívő ember.

Hitetlen férjért:
Atyám, Istenem, vond közel magadhoz a férjemet! Jézus nevében imádkozom azért, hogy férjem jusson üdvözítő hitre Benned és Fiadban. Értse meg, hogy nincs más ezen a Földön, ami megelégítheti, és hogy csak egy Név van, amely által üdvözülhet¹. Egy nap minden térd meg fog hajolni és minden nyelv vallani fogja, hogy Te vagy az Úr² - azért imádkozom, hogy hamarosan hozzon egy személyes döntést. Hadd jelentse ki Péterrel együtt magabiztosan, hogy Jézus a Krisztus, az élő Isten Fia³.
Uram, elengedem azt a vágyamat, hogy megtérítem a férjemet, mert csak Te tudsz meggyőzni, megváltoztatni és megmenteni bárkit is. Keresd őt továbbra is, hadd alakuljon ki egy jó kapcsolat köztetek, és tégy csodát az életébenAzért imádkozom, hogy az ő teste, a kísértései, a napi tevékenységei, a barátai, és még én, a felesége se álljak útjában annak, hogy elfogadjon Téged személyes Megváltójának és Urának. Köszönöm, hogy mindannyiunknak felkínálod a bocsánatot! Azért imádkozom, hogy férjem a Te általad kirendelt megfelelő időben megtapasztalja Kegyelmed tisztító erejét. Te türelmes vagy, és nem akarod, hogy bárki is elkárhozzon. Te azt akarod, hogy a férjem megtérésre jusson⁴. Segíts bíznom Tebenned végig, mialatt férjem szívében munkálkodsz! Ámen.

¹ApCsel 4:12, ² Fil 2:10-11, ³Máté 16:16, ⁴2Pét 3:9


Hívő férjért:
Köszönöm, Uram, hogy férjem Krisztust követi. Azért imádkozom, hogy sose vegyem készpénznek a Veled való kapcsolatát. Segíts, hogy mindketten éberek legyünk, és felismerjük a körülötte dúló szellemi háborút¹! Kérem, hogy vedd körül az ő szellemét, lelkét, érzelmeit és testét Isteni védelmeddel! Segíts neki, hogy mélyen benned gyökerezzen, és kérlek, hogy növeld a hitét minden nap, egész életében². Bárcsak mindent megtenne azért, hogy Isten szemében hibátlan és tökéletes legyen, és bárcsak mindig békességben élne Veled! Adj neki éberséget, hogy a törvénytelen életet folytatók ne szippanthassák be szellemi fertőjükkel, és tedd képessé arra, hogy növekedjen a kegyelemben és a Jézus Krisztus ismeretében³! Segíts, hogy minden nappal egyre jobban beléd szeressen, és naponta növekedjen a Te igazságodban! Jézus nevében imádkozom. Ámen.
  
¹Ef 6:12, ²Kol 2:7, ³2Pét 3:14,17-18,